Fiara forumurilor

Posted: 8/10/07 in Bloguri
Etichete:, , ,

În ultimul editorial din Info Kappa, semnat de „neobositul” Peter Gluck, care are ca subiect odihna, apare termenul de fiara forumurilor, adică un fel de făptură virtuală, eminamente sadică, care se vrea critică şi sfârşeşte prin a fi urâtul din noi … oare de ce există astfel de oameni care dau suflu acestei fiare şi o ţin în viaţă?

E ceva patologic sau pur şi simplu e mai uşor să arunci cu noroi şi să-ţi descarci frustrările fără a aduce vreun argument raţional (oare ce e argumentul iraţional) la subiectul discutat pe forum/blog, etc. Când avem atâta mizerie în viaţă, de ce unii oameni simt nevoia de a împărtăşi şi mizeriile lor şi pe calea virtuală?

Reclame
Comentarii
 1. Peter Gluck spune:

  Draga Daniel,
  Iti multumesc pentru ajutorul dat la transformarea Fiarei Forumurilor intr-o mema negativa.
  Dar Fiara are o justificare psihologica – citeste te-rog si
  citatul la care ma refer.

  „Technical writing” este ceva de care ma ocup de vreo 50
  de ani asa ca de acum voi urmari blogul tau cu atentie si
  simpatie. Succes!
  Peter

 2. Daniel spune:

  Multumesc Peter pentru comentariul tau. Sunt intr-o anumita masura de acord cu citatul semnalat, dar cred ca problema e mult mai complexa si are mai multa legatura cu libertatea oferita de spatiul virtual care e prost inteleasa.
  Sper ca odiseea mea in blogosfera sa dureze cat mai mult, dar asta depinde de activitatea mea ca technical writer si de subiectele care apar si merita descrise. In general, blogurile in limba engleza au informatii foarte bogate despre technical writing si ceea ce s-ar aplica doar in Romania e cam putin. In plus, manualele pe care le scriu sunt in limba engleza asa ca nu prea pot scrie despre problemele care intervin in scrierea manualelor din limba romana (care din ce mai citesc par sa fie serioase pentru unele persoane neavizate)…
  Vreau sa-ti multumesc pe aceasta cale pentru Info Kappa, o insula inovatoare din peisajul virtual romanesc si care e un bun exemplu de inovatie in media romaneasca, daca stau bine si ma gandesc… Este imbucurator sa vezi oameni care practica ceea ce predica…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s