De ziua noastra

Posted: 1/12/10 in Bloguri
Romania

Drapelul Romaniei

Mie îmi este ruşine cu o parte din români, mai ales cu cei incompetenţi şi încăpăţânaţi că pot să conducă o ţară, cu cei nesimţiţi de pe stradă, cu cei care nu au alt scop decât să fraierească pe celălalt, cu cei care confundălocul de muncă cu un drept de a primi foloase necuvenite, cu cei care se plâng de ţara asta şi de situaţia economică şi nu fac nimic pentru a schimba ceva nici măcar în ograda proprie, cu cei care aşteaptă salvarea de la stat, cu cei care fură şi dau în cap deşi pot şi ştiu să muncească, cu cei care sunt atât de nepăsători că nici nu te vad, cu cei care înjură România deşi România are doar vina să fi primit aici pe toţi românii ca nu poate să facă discriminare între români buni şi români rai. Şi sunt mândru ca sunt români în ţara şi în străinatate care, deşi îi doare, continuă să spere, să lupte şi să schimbe ceva, să-şi construiască mica lor Românie. Sună idealist, dar resemnarea, oricât de mioritică ar fi, nu prea are legatură cu România. Că dacă avea, vorbeam deja o altă limbă şi nu ne mai stresam cu problemele naţionale de 1 decembrie. Nu ar fi rău ca cei care mai cred în România să-şi întrebe aleşii ce naiba au facut ei pentru România până acum? Poate unii dintre ei, mai trezi şi mai puţin nesimţiţi, vor medita la asta.

La mulţi ani tuturor românilor!

Sursa imaginii
Reclame
Comentarii
 1. Catalin spune:

  LA MULTI ANI ROMANIA! Ai mare dreptate si chiar doare faptul. Sa speram k cu ajutorul unora ca tine care au mai multa deschidere si cu noi ceilalti mai mici sa putem face ceva cu tarisoara noastra, poate e prea mult, dar macar cu meleagurile natale ar fi mare lucru. Sugestiile sunt binevenite. LA MULTI ANI si SANATATE.

 2. Daniel spune:

  Buna Catalin. O schimbare nu se face peste noapte si nici cu declaratii si lozinci, ci in fiecare zi cu fiecare din noi. De fiecare data cand refuzam sa dam spaga pentru un serviciu la care avem dreptul sa ne fie oferit in mod egal si nediscriminatoriu, de fiecare data cand luam atitudine fata de un abuz fie el al autoritatii sau a altuia, de fiecare data cand ne comportam civilizat in relatiile cu ceilalti si cu autoritatile, de fiecare data cand respectam legea si luam atitudine cand nu se respecta, de fiecare din aceste dati facem un pas inainte spre normalitate si banal. Si schimbam putin din felia noastra de Romania dupa cum ii spune Dan Selaru pe blogul propriu. Si cu pasi din astia mici o sa ajungem sa impunem ceea ce e normal si corect. Si aceasta schimbare va avea succes cu cat mai multi dintre noi isi vor da seama de necesitatea ei.

 3. Bogdan spune:

  Daniel, tu ai dreptate cand spui ca PE nu prea are legatura cu ceea ce se intampla cu Strategia Nationala de Aparare, dar daca de la Bruxelles nu se trimit semnale de protectzie, atunci..

 4. Daniel spune:

  Bogdan, nu sunt in tema cu competentele autoritatilor europene dar cred ca parlamentarii nostri ar trebui sa fie si in cazul in care exista un pericol serios la adresa libertatii presei sa apeleze la acele autoritati competente unde sa poata fi ascultati si sa obtina un punct de vedere pertinent. Din cate stiu comisarul care se ocupa de sectorul respectiv s-a arata ingrijorat la data respectiva si cred ca parlamentarii respectivi ar fi trebuit sa aiba o serie de intalniri pe tema asta cu persoane competente. Dar ce ma deranjeaza e faptul ca niste parlamentari implicati politic fac chestia asta nu din grija pentru libertatea presei ci din motive politice. In mod normal ONG-urile care se ocupa de libertatea presei ar fi trebuit sa se implice si sa faca lobby. Eu unul nu cred ca in buna credinta a politicienilor (romani sau europeni) cand problematica are si o componenta politica. Si de asta, ca si in cazul lui Victor Ponta (exemple sunt si din partea PDL, nu am nici cea mai mica indoiala) se incearca de fapt amendarea adversarului politic. Desigur, nu ar trebui sa ne deranjeze asta daca rezultatul este pozitiv dar mie unul mi se pare incorect.

 5. Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s