17 martie

Posted: 17/03/08 in Bloguri

azi e o aniversare. trista. se mai intampla. de fapt nu despre asta vroiam sa scriu pentru ca la urma urmei fericirea se invata. vroiam sa fac o mica trecere in revista a unor posturi de prin top posts si a unor articole frunzarite in weekend…

desi subiectul e deja rasuflat, eu nu inteleg inca de ce atata patima impotriva unui politician care face ce stie mai bine, adica sa atace presa … stiu ca pe bloguri nu e o gazeta, dar un jurnalist ramane un jurnalist si din cate stiu eu nu prea merge sa-l vezi angajat in polemici politice… cred ca un jurnalist nu are nevoie sa-si justifice meseria si ceea ce scrie decat in cazuri extreme, de exemplu in instanta. Dar cand este ‘atacat’ politic pentru ce scrie, este inutil si de-a dreptul suparator sa raspunda cumva. pentru ca eu cred ca un jurnalist are menirea de a informa corect cititorii si cam atat. concluziile le putem trage singur. nu vreau sa fac vreo dicriminare, dar cred ca pe asta se bazeaza credibilitatea lui ca jurnalist, sa incerce sa prezinte niste fapte obiectiv si atat.  raspunsul unui politician e de inteles, asta pot, asta fac, dar nu cred ca jurnalistii ar trebui sa raspunda in vreun fel. e de ajuns sa-si faca meseria cat mai bine. e cel mai bun raspuns pe care il pot da unui politician care nu intelege inca rolul presei intr-o democratie.

trecand la lucruri mai serioase, am aflat cu stupoare ca eu traiesc intr-o realitate alternativa dat fiind ca adevarul e altul… cum zise cineva mai demult: mare e gradina ta Doamne…

si la ceva chiar foarte serios, e vorba de razboiul initiat de nenea intre jeg si visurat. pai fara o dezbatere televizata direct pe net, de unde sa stiu care merita locul doi? intreb si eu… si intr-o ordine absolut aleatoare, sunt de acord cu C.P.B. ca vanatoare e o distractie de barbati frustrati, stiu sigur ca nu e nimic in neregula cu femeile si ca tare as vrea sa nu am niciun regret, si am uitat sa urez la multi ani unui nou bruxellez… am aflat ca peste ani, daca am norocul sa dialoghez pe mess cu vreun maestru al scrisului, s-ar putea sa ajung la capitolul Corespondenta cu buzzurile, si desi multe din temele propuse aici sunt interesante, momentan nu vad importanta acestei intrebare si nici nu ma intereseaza cat pot sa pierd timpul. o fi de vina vremea pentru ca altfel nu-mi explic de ce-s asa neinteresat.

si cam atat. pacat ca in top blogs apare doar un singur blog care merita un loc acolo… dar pentru ca algortimul ala e tare complicat, e de inteles. aniversarea continua pana diseara, Europa merge inainte si noi dupa ea.

a mai trecut o zi. si o scurta pauza muzicala:

Comentarii
  1. chinezu spune:

    nu e patima
    e scarba
    mai rau…

  2. Daniel spune:

    ce sa zic… ca alegator te inteleg… ca ziarist nu. nu ca ziaristii n-ar fi si alegatori, dar cand intri in polemici din astea politicianiste pierzi din credibilitate pentru ca eu nu prea dau doi bani pe chestiile spuse de politicieni . le consider doar distractii de la fondul problemei. de asta astept de la ziaristi fapte si pe cat se poate impartialitate.

  3. machiavellian spune:

    Mare psihanalist Paul-Badescu asta. A propos, stiai ca lumea il critica pe Gramo fiindca sunt invidiosi? Dar ce sa-i faci, asa se construieste socialismul utopic.

  4. machiavellian spune:

    Erata: Lumea ii critica pe Gramo fiindca e invidioasa.

  5. dan calin spune:

    problema este ca o parte dintre „jurnalistii” de la jurnalul national nu isi fac meseria cu deontologie sau macar cu bun simt. jurnalul are cel putin 2-3 articole zilnic in care este atacat baselu pentru orice. este imposibil ca un om, oricare ar fi el, sa faca numai prostii. e clar ca voiculescu a scris in fisa postului acestor presari, pe primul rand, atacati-l pe baselu. asta e mizerie, nu presa.

Lasă un comentariu