Pavilionul chinezesc si turnul japonez din Bruxelles

Posted: 24/09/09 in Bloguri, floue

In weekend, am facut o mica excursie in Laeken, Bruxelles la pavilionul chinezesc si turnul japonez. Si daca tot am fost acolo, am facut si cateva poze. Majoritatea nereusite asa ca o sa le postez pe cele mai putin nereusite. Cele doua muzee sunt in apropiere de Atomium si sunt o prezenta exotica in turul orasului.

Comentarii
  1. mihnea spune:

    foarte misto pozele, eu n-am ajuns sa casc gura prin interior. din cate am inteles, au fost aduse cu totul din japonia? sau retin gresit?

  2. Daniel spune:

    Colectiile din interior sunt din Japonia si China. Constructiile au istorii diferite. Pavilionul chinezesc a fost construit de rege cu intentia de a-l face restaurant (desi nu a fost niciodata), iar turnul japonez e autentic pentru ca a fost cumparat de rege dupa ce fusese expus la Expozitia mondiala din 1900. Belgienii, sau cel putin familia regala au ceva cu Extremul Orient. De exemplu, Europalia de anul asta are ca tema China si sunt cateva expozitii interesante in Bruxelles si alte orase. Mai multe informatii aici: http://www.europalia.be/europalia/home/

Lasă un comentariu